Dodeljeni prvi međunarodni CMC sertifikati konsultantima u Srbiji

Prvoj grupi  konsultanata iz Srbije su na redovnoj skupštini UPKS uručeni prestižni međunarodni sertifikati priznati u više od 50 zemalja širom sveta, uključujući USA, Evropu, Aziju i Australiju. Preduzeća i organizacije u Srbiji dobile su mogućnost za stručnom, nezavisnom, objektivnom pomoći  u ostvarivanju svojih poslovnih ciljeva, jer Udruženje poslovnih konsultanata Srbije (UPKS) radi na profesionalnom usavršavanju svojih članova u skladu sa međunarodnim standardima.

Konsultanti koji su u  Srbiji prvi prošli sertifikaciju i zaslužili ovaj međunarodno priznati sertifikat za individualne profesionalne savetnike su Sanja Nikolin, Aleksandra Hristov, Gordana Matović, Miodrag Kostić, Andrija Gencel, Daniel Tavčioski, Miroslav Jeličić i Aleksandar Ostojić.

CMC  je  znak međunarodnog standarda kvaliteta za individualne poslovne konsultante koji  se  sprovodi  po metodologiji Međunarodnog saveta nacionalnih udruženja poslovnih konsultanata ICMCI (The International Council of Management Consulting Institutes www.icmci.org) i dodeljuje onim poslovnim konsultantima koji zadovoljavaju visoke standarde obrazovanja, iskustva, kompetentnosti i profesionalizma. CMC sertifikat se izdaje s važenjem od 3 godine nakon čega je njegovo važenje potrebno produžiti u postupku resertifikacije koji provodi nacionalno udruženje – član ICMCI. U Srbiji to će biti UPKS koje je u procesu pristupanja medjunarodnoj organizaciji ICMCI.

CMC u Srbiji podržan je od strane EBRD BAS-a, i GIZ-a, a u svom radu UPKS ima podršku i sarađuje sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj te drugim domaćim i međunarodnim organizacijama i institucijama.

U ime Udruženja poslovnih konsultanata Srbije okupljenima se obratila Aleksandra Vladisavljević a o daljoj saradnji sa Udruženjem poslovnih konsultanata govorili su  i  Milena Vasić, pomoćnica direktora agencije i šefica Direkcije za razvoj privrednih društava i preduzetnika, Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Tobias Stolz, šef projekta Access-Program za razvoj privatnog sektora u Srbiji , GIZ-a (nemačke organizacije za međunarodnu tehničku saradnju) i Bojana Vukosavljević, menadžerka programa za Srbiju, EBRD BAS. Dodeli diploma prisustvovao je i Gordan Kolak, predsednik HUPS-a (Hrvatske udruge poslovnih  savjetnika), koja je na medjunarodnom tenderu izabrana za partnera sa kojom UPKS uvodi CMC program u Srbiji.

Comments are closed.