Trening Javni poslovi i lobiranje na Kopaoniku

U organizaciji predsednika  nevladine organizacije Harmonium, Akademije za pravne studije, www.harmonius.org, docenta Pravnog fakulteta dr Nenada Tešića,  grupa stručnjaka je održala predavanja studentima u okviru konferencje Studentki-kopaonički susreti koja se održala od 20. do 23. decembra 2012. godine.

U petak 21. decembra, u okviru teme Harmoius School of Law, lobiranje za standarde evropske Unije u Republici Srbiji  (državna uprava, investicije i obrazovanje), Aleksandra Hristov, direktorka Hristov Consulting d.o.o. je studentima predstavila javne poslove, lobiranje i javno zagovaranje, profesor dr Nenad Tešić je predstavio nacrt Zakona o lobiranju koji se nalazi u proceduri, a Aleksandar Čabrilo SBAN, predsednik, www.sban.eu,  je govorio o investicijama i lobiranju.

Sutradan su o Državnoj pomoći za strana ulaganja u Republici Srbiji studentima govorile Ana Perović, šef kaineta u Ministarstvu Finansija i Privrede, www.mfp.gov.rs, i Jelena Aković, pravni savetnik SIEPA, www.siepa.gov.rs . Aleksandra Hristov je predstavila i studiju slučaja lobiranja u postupku usvajanja Zakona o Univerzitetu 2002. godine. Dr Veselin Sjekloća, specjalni savetnik u Ministarstvu građevine i urbanizma, www.mgu.gov.rs, i dr Nenad Tešić su studentima predstavili lobiranje pilikom izmene Zakona o planiranju i izgradnji. Sva predavanja su bila interaktivna i organizovana je debata na određene teme.

Inače, predstavljen je i novi naučni časopis Harmonius, pravnih i socioloških studija iz Jugoistočne Evrope.

Comments are closed.