Odnosi s javnošću / Dve stipendije studentima završnih godina univerziteta u Srbiji

Harvard klub Srbija dodeljuje dve godišnje stipendije za nastavak školovanja studentima završne godine univerziteta u Srbiji.  Članovi Harvard kluba, shodno svojim mogućnostima, izdvojili su 240.000 dinara za studente četvrte godine univerziteta, kako bi im omogućili i finansijski olakšali da se u potpunosti posvete ostvarivanju svojih akademskih i profesionalnih ciljeva.

“Harvard klub Srbije od ove godine dodeljuje stipendije studentima univerziteta u Srbiji. Cilj nam je da mlade ljude motivišemo i podržimo u njihovim akademskim i profesionalnim izazovima, kao i u daljem razvoju. Nadamo se da će ovo priznanje da ih dodatno ohrabri u ostvarivanju njihovih ciljeva, ali i da javnosti skrene pažnju na značaj kvalitetnog obrazovanja”- kaže Aleksandra Drecun, predsednica Upravnog odbora Harvard kluba. Gospodja Drecun je dodala da Harvard klub dodeljuje stipendije za studije u Srbiji, ali da planira pokretanje stipendije koja će omogućiti školovanje na prestižnom američkom Univerzitetu Harvard, po svetskim merilima najboljem fakultetu na svetu, u nadi da će se ti mladi i pametni ljudi po okončanju studija vratiti u Srbiju, kako bi znanjem doprineli napretku našeg društva.

Stipendije će biti dodeljene 8. aprila 2015. godine u 18h u prostorijama Međunarodnog akademskog Centra (Dečanska 12), a svečanoj dodeli prisustvovaće i ambasador  SAD u Republici Srbiji Njegova Ekselencija Majkl Kirbi.

Comments are closed.