Odnosi s javnošću /Rudnik Sase sedmi put obeležio Svetski dan zaštite životne sredine

Devedeset učenika osnovnih škola iz Bratunca, Skelana i Srebrenice, zajedno sa svojim učiteljima i zaposlenima rudnika Sase, danas su zasadili sadnice u krugu rudnika i učestvovali su na edukativnim radionicama, povodom 05. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine.

Preduzeće Gross d.o.o. koje upravlja rudnikom Sase u Srebrenici, čiji je većinski vlasnik britanska kompanija Mineco Limited, već sedam godina obeležava Svetski dan zaštite životne sredine i jedino je preduzeće u regionu koji ima posebna mesta za odlaganje plastike, papira i metala i koje reciklira.

Osnovce su u rudniku Sase dočekali rudari, koji su im pokazali krug rudnika, a potom su tehnolozi rudnika, zajedno sa predstavnicima nadležnih institucija održali niz interaktivnih edukativnih radionica.

“Svetski dan zaštite životne sredine obeležavamo poslednjih sedam godina kroz manifestacije koje su posvećene deci kako bismo ih edukovali i podigli svest o značaju očuvanja životne sredine. Smatramo da je izuzetno važno da se svi prema životnoj okolini odnosimo sa posebnom pažnjom” – izjavila je Jelena Petrić, predsednica Upravnog odbora Gross d.o.o.

Svakom učeniku koji je danas bio gost rudnika, kompanija Gross poklonila je majicu sa sloganom “Prljavo ili čisto, nije isto” i ilustrovani vodič na srpskom i engleskom jeziku “Bukvar čistoće” o otpadu i reciklaži. Bukvar je osmišljen specijalno za ovu priliku, sa ciljem da edukuje najmlađe i podigne njihovu svest o značaju očuvanja životne sredine.

Comments are closed.