Mineco čestitao izuzetnim studentima rudarstva na stipendijama Fondacije Evro za znanje

Kompanija Mineco, jedan od najvećih investitora u oblasti rudarstva u Srbiji i regionu, čestitala je studentima rudarskog inženjerstva Katarini Belanović i Dževdetu Haliloviću na izboru za ovogodišnje stipendiste Fondacije Evro za znanje.

Britanska kompanija Mineco, koja je Fondaciji Evro za znanje donirala sredstva za dve bespovratne stipendije studentima rudarskog inženjerstva u iznosu od po 100.000 dinara, izrazila je veliko zadovoljstvo što će sredstva biti dodeljena izuzetno uspešnim studentima Katarini Belanović i Dževdetu Haliloviću, koji će moći da, kada završe studije, doprinesu razvoju rudarstva u Srbiji.

Katarina Belanović iz Rudne Glave je studentkinja IV godine Tehničkog fakulteta u Boru, Univerziteta u Beogradu, sa prosekom od 9,7, dok je Dževdet Halilović iz Sjenice, student IV godine Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu, sa prosekom 9,91.

Na ceremoniji dodele stipendije, u petak u Beogradu, Katarina Belanović je izjavila da je polaskana time što je izabrana za stipendistu Fondacije Evro za znanje. Ona je takođe izrazila zadovoljstvo što se među donatorima za stipendije našla kompanija Mineco, koja se bavi baš rudarstvom.

“Rudarstvo je moj profesionalni izbor, a stipendija koju je donirala baš kompanija koja se time bavi u našoj zemlji mi je posebno značajna jer  ukazuje na to da ću ovde moći da se usavršavam i da će za nas, rudare,  biti posla i napretka”, kazala je Katarina Belanović.

Njen stav deli i Dževdet Halilović, koji je na ceremoniji rekao da mu je ova stipendija podstrek da što pre završi studije, održi dobar prosek i nastavi da se bavi rudarstvom u Srbiji.

“Velika je čast biti stipendista kompanije koja se bavi baš delatnošću koju sam izabrao. To je pokazatelj da struka računa na nas i da želi da nam pomogne da se razvijamo i da budemo u prilici da doprinesemo i razvoju rudarstva u našoj zemlji”, istakao je Dževdet Halilović.

Fondacija Evro za znanje odlučila je ove godine o dodeli ukupno sedam studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara u školskoj 2016/17 godini. Ova Fondacija osnovana je 2010. godine, sa idejom da investira u znanje, pre svega u obrazovanje mladih ljudi.

Kompanija Mineco je ove godine prvi put donirala sredstva ovoj  Fondaciji, a s obzirom na uspešno sproveden proces izbora stipendista, namerava da joj i ubuduće pruža podršku.

Comments are closed.