SAT-TRAKT zasadio 900 stabala

Preduzeće SAT-TRAKT, kao društveno odgovorna kompanija koja brine i o životnoj sredini,  nastavilo je akciju pošumljavanja Bačke Topole i okolnih mesta, zasadivši u martu skoro 900 stabala.

U saradnji sa stručnjacima, procenjeno je da su na području gde je bilo moguće pošumljavanje, najadekvatnija rešenja bila stabla lipe, platana, breze, bresta, topole, tuje, bora I vrbe.

U okolini centra Bačke Topole posađeno je 20 stabala lipe i 10 stabala platana, u Glavnoj ulici i u pravcu železničke stanice 10 stabala breze, od železničke stanice prema Senćanskom putu 20 stabala breze.

Takođe, u kružnom toku kod Senćanskog puta i u okolini zasađeno je 112 stabala topole i 10 tuja, dok je za pravac od Senćanskog puta odrađen zasad 78 stabala bresta.  Na delu koji spaja Senćanski i Bečejski put posađeno je 182 stabala topole, a na Bečejskom putu 86 stabala topole.

Više od  160 stabala bresta i 16 topole zasađeno je kod Moravičkog puta, a od Bačke Topole prema Bajši 89 stabala bresta. Za Ulicu Maršala Tita određeno je 40 stabala bora, a za Subotički put 40 stabala vrbe.

SAT-TRAKT će u narednom periodu nastaviti da brine o ovim zasadima, a i ubuduće će koristiti svaku priliku da odgovarajućim stablima oplemeni životnu sredinu, što je već nekoliko godina redovna praksa preduzeća.

Comments are closed.