Mineco Group / Rudnik i flotacija Rudnik dobitnik prve nagrade PKS za društveno odgovorno poslovanje za 2016. godinu

Privredna komora Srbije (PKS) dodelila je, šesti put po redu, Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti. Uručena su priznanja u tri kategorije: velika, srednja i mala / mikro privredna društva.

U kategoriji srednjih privrednih društava, priznanje su poneli Rudnik i flotacija Rudnik iz Gornjeg Milanovca, Hyatt Regency iz Beograda i Javno preduzeće Gradsko stambeno iz Beograda. Preduzeće je predstavilo projekat Doma kulture “Vojislav Ilić” na Rudniku i značaj projekta za lokalnu zajednicu, zaposlene, decu, razvoj i značaj kulture….

Aco Ilić, direktor kompanije Rudnik i flotacija Rudnik istakao je da je kompanija dobila mnoštvo priznanja i nagrada u proteklim godinama koje su bile vezane za poslovne rezultate i finansijske pokazatelje, ali da su u kompaniji izuzetno ponosni na nagradu za lidera društvene odgovornosti. Kompanija je nagradu dobila za izvedeni projekat kompletnog uređenja potpuno zapuštenog Doma kulture u Rudniku gde se tokom protekle godine odigralo više od 60 predstava i različitih događaja, potpuno besplatnih za publiku.

Rudnikom Rudnik upravlja preduzeće Contango, koje je deo  Mineco Grupe.

Mineco je međunarodna grupa kompanija čije su osnovne delatnosti trgovina obojenim metalima i rudnim koncentratima, investiranje u rudarstvo i geološka istraživanja. Mineco se bavi ulaganjem i razvijanjem rudnika olova, cinka, bakra u zemljama Jugoistočne Evrope i zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza, gde se Grupa pojavljuje kao jedan od vlasnika.

Comments are closed.