Odnosi s javnošću / Napreduju radovi na izgradnji Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli

Radovi na centralnoj zgradi i drugim objektima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli napreduju prema planu, pa se očekuje da će već sledećeg leta prvi polaznici ove sportske škole moći da počnu da unapređuju svoje fudbalske veštine, saopšteno je prilikom obilaska gradilišta.

Radove na zgradi i pomoćnim terenima Akademije obišli su predsednik Opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder, predstavnici FK TSC Bačka Topola, kluba koji je dobio donaciju Fudbalskog saveza Mađarske za izgradnju Akademije, kao i čelnici telekomunikacione kompanije SAT-TRAKT, generalnog sponzora kluba.

„Imaćemo ovde jedan veliki sportski kompleks, koji će puno značiti za čitavo društvo i napredak Bačke Topole. Ova investicija veoma je značajna za ekonomiju našeg grada i okoline, a verujemo da će biti značajna i za napredak fudbala u Vojvodini, celoj Srbiji i regionu“, rekao je Janoš Žemberi, vlasnik SAT-TRAKT-a i inicijator projekta Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

Što se tiče radova na izgradnji, Žemberi je upoznao gradonačelnika da se izgradnja pomoćnih terena za akademiju privodi kraju, ta da će na proleće biti postavljena podloga od veštačke trave na tri terena, da se trenutno priprema sejanje prirodne trave, pošto je završen  sistem navodnjavanja. Takođe, uskoro će biti postavljeni i reflektori, a gotov je teren sa tartan podlogom.

Kišlinder je prilikom obilaska gradilišta rekao da je sada na lokalnoj upravi da obezbedi sistem kanala, jarkova, kanalizacione mreže, koja će biti povezana od kasarne, preko centra grada, budućeg rekreacionog centra, fudbalske akademije, poljoprivredne škole i učeničkog doma.

Gradonačelnik je naveo da je iz budžeta opštine za to obezbeđen veći deo potrebnih sredstava. Kišlinder je ujedno izrazio zadovoljstvo činjenicom da se u Bačkoj Topoli gradi više nego ikada do sada i da grad predstavlja tačku oslonca evidentnog razvoja.

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. U Akademiji u Bačkoj Topoli moći će da bude smešteno oko 40 dece, za koju će biti obezbeđena i adekvatna ishrana.

TSC Bačka Topola je 2013. godine je proslavio 100. rođendan. Generalni sponzor udruženja je kompanija „SAT-TRAKT” DOO iz Bačke Topole. U klubu su ponikli i igrali mnogi fudbaleri, među kojima su Laslo Lerinc, Zvezdan Terzić, Zlatko Krmpotić, Nikola Žigić, Andrija Kaluđerović, Kenjveš Norbert kao i sadašnji standardni reprezentativac Srbije Dušan Tadić.

Comments are closed.