SAT-TRAKT / Delegaciji FSS predstavljeni detalji projekta Fudbalske akademije TSC Bačka Topola

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije zajedno sa predstavnikom UEFA Zoranom Lakovićem posetila je danas Bačku Topolu, gde im je predstavljen projekat Fudbalske akademije TSC Bačka Topola.

Sa detaljima projekta Lakovića i delegaciju FSS, u kojoj su bili predsednik Slaviša Kokeza i počasni predsednik Tomislav Karadžić, upoznao je Janoš Žemberi, vlasnik SAT-TRAKT-a, glavnog sponzora FK TSC Bačka Topola, koji stoji iza Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

Žemberi je naveo da će Fudbalska akademija TSC blisko sarađivati sa Fudbalskim savezom Srbije i da će njeni objekti moći da budu korišćeni za pripreme nekih nacionalnih selekcija.

“Kada bude završen, centralni teren Akademije moći će da bude i dom nacionalnog  tima za pojedine utakmice”, istakao je Žemberi i dodao da će i svi prateći objekti biti na vrhunskom nivou, a da je prioritet Akademije razvoj fudbala i stvaranje uslova za napredak mladih fudbalera u njihovoj sredini.

„Želimo pre svega da ovde oni mladi koji žive u Bačkoj Topoli i u okolnim mestima savladaju najvažnije fudbalske korake, da narednih decenija stvaramo dobar kadar za klubove i da tako podignemo nivo ove igre i u Vojvodini i u celoj Srbiji. Potreban je sistematski dobar rad, a potrebni su i uslovi koje će pružiti ova Akademija“, kazao je Žemberi.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza izjavio je da FSS snažno podržava razvoj Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli.

„Sigurni smo da će ova Akademija značajano podići nivo rada sa mladim fudbalerima ne samo u Bačkoj i Vojvodini, već u celoj Srbiji. Uslovi koje će imati mladi fudbaleri u ovoj Akademiji su na nivou najboljih evropskih i svetskih akademija“, rekao je Kokeza.

On je dodao da se delegacija FSS upoznala sa svim detaljima projekta Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli. „Akademija već niče, a od septembra primiće i prve polaznike. Mi verujemo da će među njima već biti neki budući reprezentativci“, kazao je Kokeza.

Izgradnja Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli već je uveliko u toku. Zemljište od oko 5,5 hektara na kome će se prostirati objekti Akademije je uređeno, a gradnja glavne zgrade stigla je do krova. Planirano je da radovi budu završeni u avgustu, a u septembru bi Akademija trebalo da primi prvih 50 polaznika. U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, soba za merenje opterećenja igrača. Tu su i pomoćni tereni, od kojih tri sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

Kompanija SAT-TRAKT je prisutna na srpskom tržištu od 1993. godine i jedan je od vodećih distributera opreme za kablovsko distributivne sisteme i sistem integrator KDS-a u regionu.

SAT-TRAKT je kompanija specijalizovana i za veleprodaju telekomunikacionih servisa za prenos signala namenjenih ISP, kablovskim i VoIP operaterima kao i poslovnim klijentima.

SAT-TRAKT poseduje širok spektar telekomunikacionih usluga visokog kvaliteta, fleksibilnog pristupa, neograničenog kapaciteta i konkurentnih cena u regionu Jugoistočne Evrope i Srbije. SAT-TRAKT je ujedno i vodeći distributer kablovske televizije kao i jedan od vodećih internet provajdera u Srbiji koji je omogućio da stanovnici manjih naselja Vojvodine budu među prvima koji koriste navedene usluge u Srbiji.

Comments are closed.