Harvard klub Srbije četvrti put dodeljuje dve stipendije najboljim studentima završnih godina

Prvi put stipendije Harvard kluba Srbije i za naše studente i studentkinje primljene na Univerzitet Harvard

Harvard klub Srbije raspisao je četvrti Konkurs za godišnje stipendije najboljim studentima završne godine akreditovanih univerziteta u Srbiji, a prvi put je konkurs otvoren i za stipendiranje studentkinja i studenata iz Srbije na američkom Univerzitetu Harvard.

„Cilj konkursa Harvard kluba Srbije je da odabranim akademcima finansijski olakšamo  studiranje i ostvarivanje najviših profesionalnih ciljeva. Takođe, želimo da i na ovaj način ukažemo na značaj kvalitetnog obrazovanja i akademskog integriteta, u skladu sa visokim standardima prestižnog univerziteta Harvard“, rekla je predsednica Upravnog odbora Harvard kluba Srbije Aleksandra Drecun.

Kao i u ranijim godinama, na konkurs za dodelu stipendija Harvard kluba Srbije mogu da se prijave studenti akreditovanih visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji koji su prvi put upisani u letnji semestar završne godine prvog stepena osnovnih akademskih studija, sa donjom granicom proseka u prethodnim godinama studija 9,0.

Za stipendiju za studiranje na Univerzitetu Harvard, koja se prvi put dodeljuje, mogu da se jave državljani Republike Srbije koji su primljeni na akademski program osnovnih ili poslediplomskih studija tog prestižnog univerziteta.

Harvard klub Srbije dodeljuje najmanje dve stipendije godišnje za studente u Srbiji, i to najmanje jednu za osobu koja studira na fakultetu prirodno-matematičkog usmerenja, i jednu za studenta odn. studentkinju društveno-humanističkog usmerenja.

Iznos stipendija za studente univerziteta u Srbiji biće naknadno određen, a biće, kao i prethodnih godina, najmanje 1.000 evra, u dinarskoj protivvrednosti, po stipendiji. Za studiranje na Harvardu, iznos stipendija biće određen u zavisnosti od programa studiranja na koje je kandidat primljen i finansijskih mogućnosti davaoca stipendije.

Rok za prijavljivanje na Konkurs je 15. april 2018. godine, a uslovi konkursa, kao i formular za aplikaciju, mogu da se preuzmu na sajtu kluba http://harvard-serbia.org.rs/. Za dodatne informacije zainteresovani mogu da se obrate na hcserbia@post.harvard.edu.

Comments are closed.