Mineco poziva studente rudarstva da konkurišu za stipendije fondacije „Evro za znanje“

Britanska kompanija Mineco,  jedan od najvećih investitora u rudarstvu u Srbiji i regionu, poziva najbolje studente četvrte godine rudarskog inženjerstva sa fakulteta u Srbiji da se prijave za dve stipendije koje ta kompanija dodeljuje preko Fondacije „Evro za znanje”.

Fondacija “Evro za znanje” raspisala je konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara za školsku 2018/19 godinu, od kojih za tri stipendije mogu da se prijave studenti svih osnovnih studija univerziteta u Srbiji, dok će dve stipendije, po želji donatora Fondacije – kompanije Mineco, biti dodeljene studentima četvrte godine smera rudarsko inženjerstvo.

Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a sve stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata.

Uz molbu je potrebno dostaviti potvrdu o upisanoj godini (sa prosečnom ocenom). Takođe, Fondaciji Evro za znanje potrebno je dostaviti dokaze o primanjima roditelja iz poslednja tri meseca, a ukoliko roditelji nisu zaposleni potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje. Takođe, kandidati mogu dostaviti i dokaze o posebnim priznanjima i nagradama sa takmičenja, ukoliko ih imaju.

Posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate. Rezultati konkursa će biti poznati do kraja oktobra 2018. godine. O načinu izbora stipendista kandidati se mogu podrobnije obavestiti na sajtu evrozaznanje.rs.

Kompanija Mineco ove godine se treći put pridružila akciji Fondacije „Evro za znanje“, s obzirom na to da je u prethodne dve godine bila zadovoljna izborom stipendista i njihovom zainteresovanošću za rad u rudarstvu u Srbiji. Posebno se istakao prošlogodišnji stipendista Nemanja Đokić, koji je iskoristio i priliku da u praksi vidi kako funkcioniše jedan rudnik kompanije Mineco u Srbiji.

Kompanija Mineco se nada da će i ovogodišnji stipendisti biti spremni da se upoznaju sa radom u nekom od najboljih srpskih rudnika i da će prepoznati priliku da se, kasnije, po završetku studija usavršavaju u Minecovim rudnicima.

Britanska kompanija Mineco, sa partnerima, u Srbiji je vlasnik rudnika olova i cinka – Rudnika i flotacije Rudnik kod Gornjeg Milanovca, Rudnika Veliki Majdan i Rudnika Bosil-metal kod Bosilegrada. U BiH, Mineco je većinski vlasnik Rudnika olova i cinka Gross kod Srebrenice,  Rudnika Olovo kod Olova, i Rudnika antimona kod Novog Goražda, gde sprovodi istražne radove. Takođe, razvija projekat u Čelebićima kod Foče, gde su završeni istražni radovi i overen elaborat o rudnim rezervama.

Comments are closed.