Predstavnici Društva lobista Srbije održali drugi trening o lobiranju

Aleksandra Hristov, direktorka Hristov consultinga, članica Saveta Društva lobista Srbije  i Nenad Vuković, advokat i predsednik Društva lobista Srbije, održali  su u sredu, 22.maja aprila 2019, trening  druge grupe u okviru  Prvog stepena obrazovnog programa o lobiranju u organizaciji Instituta za lobiranje i krizni menadžment iz Beograda.

Aleksandra Hristov predstavila je specifičnosti lobiranja u različitim oblastima ekonomskog i društvenog života – javnom sektoru, biznisu, nevladinom sektoru, sindikatima, odnosno govorila je o razlikama između lobiranja, javnih poslova i javnog zagovaranja.

Polaznici prvog stepena ovog programa imali su prilike da saznaju i o značaju lobiranja i pripremnim koracima za lobiranje.

Institut za lobiranje i krizni menadžment koji ima za cilj da kroz obrazovni program unapredi kapacitet demokratskih institucija kroz osposobljavanje polaznika za argumentovano sučeljavanje različitih interesa, u narednom periodu za svoje polaznike organizovaće više nivoa programa za lobiranje, a ponoviće prvi stepen programa za nove polaznike.

Comments are closed.