FK TSC počeo pripreme za nastavak sezone

Fudbaleri FK TSC iz Bačke Topole okupili su se u subotu, 10. januara, na početku priprema za drugi deo sezone u Superligi Srbije, i tom prilikom predstavili dva nova igrača, koji će pokušati da pojačaju vezni red i napad.

Na konferenciji za novinare održanoj u Fudbalskoj akademiji TSC, šef stručnog štaba Zoltan Sabo je naglasio da je ekipa TSC očuvana, da su u zimskom prelaznom roku otišla dva igrača,  a da se klub pojačao takođe sa dvojicom novih fudbalera – krilinim napadačem Đurom Zecom, koji je došao iz kruševačkog Napretka i mladim veznim igračem Vasilijem Đurićem iz Sinđelića.

„Najbitnije je  da ekipa ostane na okupu, da se novi igrači uklope, da tim nastavi niz dobrih igara i da ih podigne na još viši nivo. Nadam se da će ekipa igrati još bolje, mada sam zadovoljan   rezltatom koji smo postigli u prošloj godini. Grešaka je bilo, ali siguran sam da one mogu da se isprave. Cilj nam je da ove godine budemo bolji i efikasniji i da napravimo još koji korak napred na prvenstvenoj lestvici”, rekao je on.

Sabo je dodao da je tokom vikenda ekipa počela da se zagreva jednim treningom dnevno, dok od ponedeljka počinje ozbiljniji rad. “Testiranja i lekarski pregledi su već urađeni, a sledeće nedelje prvi deo priprema završićemo utakmicom protiv Spartaka na našem terenu, na Akademiji u Bačkoj Topoli. Nakon toga ekipa odlazi na dvonedeljne pripreme u Antaliju, gde su planirane četiri utakmice. Po povratku iz Turske odigraćemo i utakmicu protiv Voždovca, Siguran sam  da ćemo spremni dočekati prolećni deo prvenstva i prvu utakmicu protiv Inđije“, kazao je Sabo.

Krilni napadač Đuro Zec, prvo pojačanje TSC-a u zimskom prelaznom roku,  istakao je da je srećan i zadovoljan što je došao u TSC.  „Stigao sam u jedan od najorganizovanijih klubova u Superligi i nadam se da ću se brzo uklopiti  i odgovoriti na zahteve stručnog štaba. Jedva čekam pripreme i verujem se da ćemo se dobro spremiti za nastavak prvenstva “, dodao je Zec.

Napadač TSCa Nenad Lukić, prvi  strelac Superlige Srbije, rekao je da se ekipa dobro odmorila i da se raduje pripremama za nastavak sezone. „Ako budemo igrali kao u prvom delu sezone, sigurno ćemo osvajati bodove, ostaćemo u vrhu tabele, što nam je primarni cilj. Želimo da se izborimo za plej of, a nakon toga da pokušamo da osvojimo mesto koje vodi u Evropu“, naveo je Lukić.

Ofanzivni vezni igrač Dejan Milićević je podsetio da je klub sjajne igre iz Prve lige preneo i u najjači rang takmičenja. “Ovaj tim igra zajedno već nekoliko godina i napravili smo odličnu i uigranu  ekipu. Dobro smo počeli, a  i završili polusezonu.  Verujem da ćemo u nastavku biti još bolji i da ćemo izboriti plasman u Evropu, što nam je sada cilj”, rekao je Milićević.

Jesenji deo sezone ekipa TSC je završila na  petom mestu tabele Superlige Srbije sa 36 bodova iz 10  pobeda, 6 remija i 4 poraza.

Comments are closed.