Okupili se igrači FK TSC, počeli treninzi

Igrači FK TSC okupili su se u ponedeljak, 4. maja, kako bi ponovo počeli da treniraju, a ovu nedelju će stručni štab iskoristiti pre svega da utvrdi nivo spremnosti igrača posle pauze zbog epidemije, izjavio je šef stručnog štaba Zoltan Sabo.

„Posle duže pauze igrači se vraćaju u trenažni proces, koji je organizovan u skladu sa merama koje smo dobili od Fudbalskog saveza i Vlade Srbije. Na osnovu stanja igrača, napravićemo program treniranja za sledeću nedelju“, rekao je Sabo.

Šef stručnog štaba FK TSC je izrazio nadu da će u toku ove nedelje biti poznato da li će se i kada nastaviti takmičenje u Superligi, jer je to izuzetno važna informacija za sve klubove, koji na osnovu toga treba da prave planove, kako za ovu seriju treninga, tako i za narednu sezonu.

Sabo je rekao da veruje da bi bilo za sve najbolje da se ove sezone prekine prvenstvo, jer neće biti dovoljno vremena da se fudbaleri pripreme i vrate u takmičarsku formu.

„Ne znamo koliko možemo da odigramo, a već u julu treba da počne novo prvenstvo, tako da je moje mišljenje da treba ovu sezonu administrativno završiti kako bi imali dovoljno vremena da se pripremimo za sledeću sezonu“, rekao je Sabo.

FK TSC ima uslove da organizuje treninge u skladu sa epidemiološkim preporukama na trenerima Fudbalske akademije u Bačkoj Topoli, gde su se u ponedeljak i okupili prvi put posle 16. marta kada su prekinute sve takmičarske i trenažne aktivnosti kluba zbog vanrednog stanja proglašenog usled epidemije novog koronavirusa.

Poslednju utakmicu pre uvođenja vanrednog stanja FK TSC je odigrao u subotu, 14. marta na svom terenu, pobedivši Radnik iz Surdulice sa 2:1. Posle 26 kola, TSC zauzima četvrto mesto na tabeli Superlige sa 50 bodova iz 14 pobeda, 8 remija i 4 poraza.

Comments are closed.