FK TSC spreman za istorijski debi u Evropi

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole gostovaće u četvrtak, 27. avgusta 2020. godine od 20.00h, moldavskoj ekipi Petrokub Hinčešti, u utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, sa ciljem da izbore plasman u narednu rundu takmičenja.

Na konferenciji za novinare pred put u Moldaviju, šef stručnog štaba TSC-a Zoltan Sabo ocenio je da je Petrokub izuzetno ozbiljna ekipa, godinama prisutna u evropskim kvalifikacijama, ali je istakao da će njegova ekipa pokušati da diktira svoj tempo  i tako dođe do dobrog rezultata.

“Očekuje nas prva evropska utakmica u istoriji, protiv moldavske ekipe Petrokub koja već treću godinu igra kvalifikacije. Nikada nisu prošli dalje, ali svaki put su imali tesan rezultat i igrali su neizvesno sa boljim  protivnikom, tako da ovu utakmicu moramo ozbiljno da shvatimo. Petrokub u svojoj ekipi ima 5-6 reprezentativaca i zaista su ozbiljna ekipa koja poslednjih godina igra bitnu ulogu u moldavskom fudbalu“, rekao je Sabo.

Prema njegovoj proceni, šanse za pobedu su izjednačene iako protivnik igra kod kuće i sa određenim evropskim iskustvom, dok je TSC-u to prva evropska utakmica u istoriji. „Zaista verujem u ekipu i naš kvalitet i nadam se da ćemo moći da izborimo prolaz u drugi krug“, kazao je Sabo.

Kapiten Saša Tomanović je rekao da je TSC izbori ovu istorijsku utakmicu za klub i da je sada pred njima „lep izazov“, iako ih očekuje teška utakmica protiv kvalitetnog protivnika. „Dočekaćemo taj meč spremni, a lično jedva čekam da počne”, rekao je kapiten.

Golman Nenad Filipović je naglasio da je evropska utakmica veliki uspeh za klub i da se nada da će se plasirati u dalje takmičenje.

„Mi ne znamo i nećemo drugačije da igramo, prepoznatljivi smo po napadačkom fudbalu, želimo da dominiramo i igramo na gol više, tako da se nadam da će nas takva igra dovesti u naredno kolo“, rekao je Filipović.

Utakmica Petrokub – TSC igraće se u četvrtak, 27. avgusta od 20.00h. Prenos je obezbeđen na Drugom programu RTS-a.

FK TSC  je prošlu sezonu, kao debitant, završio na četvrtom mestu na tabeli Superlige i tako prvi put izborio plasman u evropsko takmičenje. Takođe, TSC je klub koji je u 2019. godini najviše napredovao po „Euro Club Index“-u, za čak 151 poziciju i trenutno je 404. na toj listi.

Comments are closed.