Dodeljeno šest studentskih stipendija Fondacije Evro za znanje

Upravni odbor Fondacije Evro za znanje doneo je odluku o dodeli šest studentskih stipendija za školsku godinu 2020/2021. za najbolje studente koje su se prijavili na ovogodišnji, osmi po redu, konkurs ove Fondacije.

Fondacija Evro za znanje raspisala je u avgustu konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100 hiljada dinara za školsku 2020/21. godinu, ali je, zbog nešto većeg priliva sredstava, donela odluku da dodeli šest stipendija, od kojih dve idu studentima rudarskog inženjerstva po želji donatora Fondacije, rudarske kompanije Mineco.

Stipendije, koje se dodeljuju nepovratno, u 10 mesečnih rata, dobili su:

Nebojša Brezić iz Beograda, student V godine Medicinskog fakulteta u Beogradu, prosek 10, koji je pohvaljen kao najbolji student prve, druge, treće i četvrte godine, autor i koautor više naučno-istraživačkih radova;

Marija Grujić iz Beograda, studentkinja III godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu (klasična gitara), prosek 9,48,osvajač više od 50 nagrada u solo i duo konkurenciji na takmičenjima u zemlji i inostranstvu;
Darko Golubović iz Šapca, student IV godine Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, prosek 9,83 i
Milan Đorđević iz Svilajnca, student IV godine Biološkog fakulteta u Beogradu, prosek 9,78, učesnik u istraživačkim projektima.
Dve stipendije za koje je sredstva obezbedila kompanija Mineco, koja je donator Fondacije petu godinu za redom, dodeljene su:

Radici Pavlović iz Crnjaka (Majdanpek), studentkinji IV godine Tehničkog fakulteta u Boru/ Rudarsko inženjerstvo/Priprema mineralnih sirovina (Univerzitet u Beogradu) – prosek 9,39;

Nataši Raič iz Surčina, studentkinji IV godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu/ Rudarsko inženjerstvo/modul Podzemna eksploatacija ležišta mineralnih sirovina, prosek 8,59.

Takođe, zbog boljeg priliva sredstava, Upravni odbor Fondacije je odlučio da dodeli i šestu učeničku stipendiju, pa je spisak stipendiranih učenika o kojima je ranije doneta odluka proširen za ime Đorđa Tomića, učenika beogradske Matematičke gimnazije iz Brusa.

Na konkurs Fondacije za studentske stipendije je za ovu godinu stiglo ukupno 35 molbi.

Upravni odbor Fondacije čestitao je svim studentima na stipendijama i izrazio uverenje da će oni u potpunosti opravdati poverenje i postati stručnjaci kojima će se ponositi i Fondacija.

Svečana dodela stipendija ove godine neće biti organizovana, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, ali će ugovori sa stipendistima biti potpisani u najkraćem roku, kako bi odmah počele da im pristižu stipendije.

Fondacija Evro za znanje osnovana je 2013. u Kosjeriću kao fondacija građana koji
svojim dobrovoljnim prilozima pomažu školovanje najboljih iz čitave Srbije.

Comments are closed.