Mineko nastavio da stipendira najbolje studente Rudarsko-geološkog fakulteta

Kompanija Mineko (Mineco) čestitala je studentima Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu Mariji Petrović i Branku Kostiću na izboru za ovogodišnje stipendiste Fondacije Evro za znanje, kojima je ta kompanija obezbedila sredstva za stipendije.

Mineko, jedan od najvećih investitora u oblasti rudarstva u Srbiji i regionu, već šest godina zaredom donira sredstva za dve bespovratne stipendije u iznosu od po 100.000 dinara i ističu da im je svake godine veliko zadovoljstvo što imaju priliku da pomognu, i delimično olakšaju proces obrazovanja najboljih studenata Rudarsko-geološkog fakulteta.

Dobitnici ovogodišnjih stipendija Evro za znanje, za koje je sredstva donirala kompanija Mineko, su Marija Petrović iz Velereči kod Gornjeg Milanovca, sa prosekom 9.10 i Branko Kostić iz Beograda, sa prosekom 8.90, oboje studenti IV godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, smer Istraživanje ležišta-Modul ekonomska geologija.

Marija Petrović zahvalila je na stipendiji Fondaciji Evro za znanje, kao i kompaniji Mineko.

„Ova stipendija mi, pored finansijske potpore, istovremeno znači i potvrdu da trud koji sam uložila nije uzaludan. Hvala Mineku što ceni nauku i ulaže u mlade ljude “, rekla je Marija i istakla da joj mnogo znači i to što će imati priliku da se u praksi upozna sa jednom značajnom rudarskom kompanijom koja posluje u Srbiji.

Njen kolega Branko Kostić je rekao da će mu stipendija koju dobio pomoći da nastavi studije jednako uspešno ili još uspešnije nego do sada.

„Smer ekonomska geologija sam izabrao kao izazovan, a da nisam pogrešio potvrđuje i ova stipendija koju donira upravo rudarska kompanija.

Hvala Mineku koji se odlučio da pomogne na ovaj način. Nadam se da ću i ja, svojim znanjem moći da uzvratim kada završim studije“, dodao je Branko Kostić.

Fondacija Evro za znanje odlučila je ove godine dodeli ukupno šest studentskih stipendija u iznosu od po 100.000 dinara u školskoj 2021/22 godini. Ova Fondacija osnovana je 2010. godine, sa idejom da investira u znanje, pre svega u obrazovanje mladih ljudi.

Kompanija Mineko je šesti put donirala sredstva ovoj Fondaciji, a obzirom na to da je i ove godine uspešno sproveden proces izbora stipendista, namerava da joj i ubuduće pruža podršku.

Comments are closed.