Kompanija Mineco nastavlja da stipendira najbolje studente

Kompanija „Mineco“ je u okviru Fondacije „Evro za znanje“ i ove godine dodelila dve stipendije najboljim studentima u Srbiji. Uz čestitke svim  dobitnicima u kompaniji su obećali da će i narednih godina sa zadovoljstvom nastaviti da podržavaju ovu plemenitu akciju.

Fondacija „Evro za znanje“ je po deseti, jubilarni, put dodelila stipendije, a kompanija „Mineco“ je po sedmi put zaredom za dvoje studenata obezbedila po 120.000 dinara. Jedan od dobitnika stipendije je Ilija Dumić iz Sjenice, student IV godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, na smeru Istraživanje ležišta – modul ekonomska geologija, sa prosekom ocena 9,21.

„Mislim da je ideja Fondacije „Evro za znanje“ izuzetna i nameravam da po završetku studija lično doprinesem njenom radu, kako bih pomogao i budućim generacijama studenata. Znači mi što sam je dobio, jer će mi olakšati da privedem studije kraju, a pogotovu što dolazi od kompanije koja se u našoj zemlji bavi rudarstvom. Ta činjenica mi uliva nadu da za moju struku ima posla i napretka i da ću i ovde moći da se usavršavam“, rekao je Dumić.

Kao jedan od najvećih investitora u rudarstvo u regionu Zapadnog Balkana, kompanija „Mineco“ već dve decenije posluje u Srbiji i prepoznaje koliko je važno kroz ovakve projekte pružiti podršku najtalentovanijim mladim ljudima koje naša zemlja ima. Kompanija će i ubuduće pomagati dobre studente rudarstva i geologije i veruje da će se sledeće godine prijaviti još veći broj kandidata.

Dobitnicima je kao i svake godine, pored finansijske pomoći, omogućeno  da u rudnicima u kojima je „Mineco“ većinski vlasnik u Srbiji, steknu praksu i da na licu mesta provere teorijska znanja koja su stekli na fakultetu.

Comments are closed.