Dodeljene stipendije Evro za znanje / Mineco čestita dobitnicima

Kompanija „Mineco“, jedan od najvećih investitora u rudarstvo u regionu, je i ove godine po osmi put zaredom,  u okviru Fondacije „Evro za znanje“ https://www.evrozaznanje.rs/ dodelila dve stipendije studentima Rudarsko-geološkog fakulteta i Tehnološko-metalurškog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kako bi pomogli mladima sa najboljim akademskim dostignućima u daljem školovanju.

Preko Fondacije „Evro za znanje“ kompanija „Mineco“ je ove godine obezbedila stipendije od po 120.000 dinara Dragani Grahovac iz Beograda, studentkinji IV godine Tehnološko-metalurškog fakulteta u Beogradu i Slavku Todiću iz Lopara, student IV godine Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu.

„Ova stipendija mi mnogo znači jer sam upisao master studije i moći ću da finansiram stanovanje u domu i dalje školovanje. Planiram da se bavim poslovima u rudarstvu i nadam se da ću buduće iskustvo steći u nekom od rudnika kompanije „Mineco“, a što će mi mnogo pomoći u daljem stručnom usavršavanju. Drago mi je da je prepoznat naš trud i znanje kojim doprinosimo razvoju naše zemlje“, kaže Slavko Todić.

Autor fotografije Amir Hanzagić

Studentkinji Dragani Grahovac ova nagrada će pomoći da se i dalje usavršava u razvijanju održivih proizvodnih procesa, čime bi želela da se bavi u budućnosti.

„Stipendija koju sam dobila predstavlja priznanje za moj rad i strast ka nauci. Stipendiju ću koristiti za akademsko usavršavanje i pripreme za međunarodne studije. To je ključno da bih stekla šire razumevanje globalnih ekoloških izazova i mogla da pridonesem njihovom rešavanju, a kako bi pomogla u izgradnji održivije budućnosti za sve nas. Hvala fondaciji i svim ljudima koji su mi omogućili ovu divnu priliku“, rekla je Dragana Grahovac.

„Mineco“ izražava zadovoljstvo zbog nastavka saradnje sa Fondacijom „Evro za znanje“ i čestita svim dobitnicima, kojih je ove godine devetoro, uključujući dvoje studenta kojima su oni obezbedili stipendije uvereni da ovaj vid podrške pomaže mladim ljudima da ostvare svoje ciljeve i doprinesu zajednici i društvu.

Dobitnicima, Dragani Grahovac i Slavku Todiću, „Mineco“ će omogućiti da u postrojenjima u kojima kompanija rukovodi steknu praktične veštine i uvid u tehnološke i proizvodne procese što može da im pomogne u daljem profesionalnom razvoju.

Comments are closed.