Alvarez&Marsal proširio poslovanje na Srbiju i region

Srpski državljanin regionalni direktor jedne od najvećih svetskih konsultantskih kuća

Jedna od najpoznatijih konsultantskih kuća u svetu Alvarez&Marsal, sa sedištem u Nju Jorku, proširila je poslovanje na teritoriju Srbije i jugoistočne Evrope. Ova firma, između ostalog, poznata je i po rešavanju najvećeg bankrota u istoriji Sjedinjenih Američkih Država, Lehman Brothers, slučaja koji je pokrenuo svetsku finansijsku krizu 2008. godine.
Alvarez&Marsal, kao globalni lider u finansijskom konsaltingu, prepoznao je tržišta Srbije i jugoistočne Evrope kao nov i značajan subjekat u dinamičnom svetu finansijskih usluga. Njihovim dolaskom finansijsko savetovanje u regionu dobija nove ekspertize i mogućnosti za firme i finansijske institucije u oblastima kao što su restrukturiranje i sanacija firmi, akvizicije, spajanja kompanija i optimizacija poslovanja.

Nikola Avramović, Viši direktor za finansijski konsalting u Alvarez&Marsal za Austriju i jugoistočnu Evropu, prvi je srpski državljanin na ovako značajnoj poziciji kada su u pitanju vodeće svetske konsultantske kuće.
„Očekujemo da će zbog dinamičnog rasta ekonomija u Srbiji i regionu, kao što su Hrvatska i Slovenija, u budućnosti postojati sve veća potreba za ovom vrstom ekspertize, a shodno tome i za različitim vrstama finansijskog savetovanja. Pružanjem vrhunske ekspertize i znanja koje nudimo, doprinećemo da najsavremenije poslovne prakse koje se primenjuju u svetu, sada budu dostupne i u našoj zemlji. Rast broja velikih kompanija, njihovog kapitala i obima poslovanja, povećao je tražnju za vodećim svetskim ekspertima u oblasti finansijskog savetovanja i naveo nas da svoje poslovanje, posle Amerike i Zapadne Evrope, proširimo i na region Balkana, odnosno jugoistočne Evrope. Potrebe ovog tržišta biće zadovoljene dolaskom iskusnih svetskih stručnjaka iz ove oblasti koje Alvarez&Marsal ima“, rekao je Avramović.
U oblasti finansijskog konsaltinga Alvarez&Marsal spada u četiri najveće kompanija u svetu, a prošle godine je bio na trećem mestu u Sjedinjenim Američkim Državama. Njihovim dolaskom region jugoistočne Evrope dobija bolji pristup najsavremenijim praksama poslovanja po najvišim svetskim standardima.
Imajući u vidu bogato iskustvo i globalnu prisutnost Alvarez&Marsal, kompanije sa više od 40 godina postojanja, 75 kancelarija u preko 30 zemalja sveta na 6 kontinenata i preko 9.000 iskusnih profesionalaca širom sveta, evidentno se otvaraju brojne prednosti i mogućnosti za širi ekonomski razvoj i prosperitet u sferi finansijskog sektora, kako u Srbiji, tako i u celom regionu.

Comments are closed.